店長超推介!DermaElements特效且專業的美容產品深入介紹

20180715 店長超推介 DE原液深入介紹
有睇開梨花店長既文都知,店長係非常鍾意去了解每種產品既成分,真係做得到佢應有既價值,先至會推介比我地既粉絲使用。所以雖然今年梨花正式拎到官方授權既DermaElements(下稱DE),嚟咗已經都有幾個月,但店長到而家先比較長詳細咁話比大家知用法,同埋心得,希望大家唔好介意等得耐咗。
DermeElements 產品一覽表>> https://goo.gl/N8L6zu
以下係深入介紹。

DermaElements 蘋果幹細胞原液

DermaElements 蘋果幹細胞原液 (圖為6瓶裝,另有12瓶裝)

– DE既原液產品應該點樣定位?
你可以當佢係一個「短期促效療程」,喺短時間為皮膚作針對性特效改善,用既時間可以比較短,約兩個月,相等於兩個肌膚更新週期。第一個週期係改善期,第二個週期係鞏固期。兩個週期,皮膚有一定程度既改善後,可以轉用返基本保養品。呢種保養方法係比較多人使用,尤其係想喺短期快速提升皮膚狀態既你(亦都比較化算);而如果你係一個比較肯投放資源喺塊面度既,DE亦可以作為你新一系列既基本保養品使用。實際啲講句,豐儉由人。
WhatsApp Image 2018-07-15 at 14.45.48 (1)
DermaElements 分子釘原液 (高保濕 + 加強肌膚保護層)
– 我應該將DE例做護膚既邊一個步驟?
DE原液簡單講,就係精華(Serum)既特效版,所以佢係取代精華液既步驟。而且因為用咗科學性既「滲透壓技術」提煉,所做出嚟既粒子好多都細過一般爽膚水產品,所以,雖然官方建議用完爽膚水之後先使用,但個人而言,讓原液行先,之後再用爽膚都係一個好既方法,同「肌底精華」既功能類近。(有啲原液造出嚟係比較粒子大,都係需要先用爽膚再用原液,詳細都係嗰句,先問咗我地先就最好了)
DermaElements 南極冰河醣蛋白原液
DermaElements 南極冰河醣蛋白原液 (結合大小分子的透明質酸,保濕功效可持續72小時)
– 我知道DE原液係有針對性功效,但我又想保濕又想改善皺紋,DE原液可以混合使用嗎?
呢個係可以既,因為原液本身係唔會有所謂相沖、所以係可以混合使用。但留意一點就係每次使用既份量,一般嚟講一塊臉可吸收3-4粒豆咁大既原液(以之後再搽爽膚、面霜計),但如果同時用兩款原液,將每款調低至2-3粒豆,咁就唔會太多(實際用量每人唔同,一般用咗兩次左右自己會FEEL到夠定唔夠然後週整加多或減少)
DermaElements 魚子精華原液
DermaElements 魚子精華原液 (針對黑眼圈、面部及眼部幼紋的肌膚)
– 頭先講到可以作短期療程,咁隔幾耐再用呢?
最初次使用者嚟講,短期療程建議係先用12瓶裝(約兩個月份量),承上面講過,作改善和鞏固。之後大約每隔6-9個月左右再使用6瓶,咁樣係可以讓皮膚保持返較高水平既狀態。
– DE原液講到無添加,咪好快要用囉?
係啊,因為佢係用咗無菌式密封包裝,所以未開封都可以放得到一段時間。但係開封接觸空氣後,就建議拿拿淋用曬一瓶佢。以一瓶5ml計算,平均5日左右就用完。如果咁啱你開咗瓶又大頭蝦要出外幾日又唔想帶去用,咁就放喺雪櫃雞蛋格保持新鮮。而,有啲較乳態既原液,你唔郁佢兩三日面層會有少少凝結,好似有層膜咁,用之前就要輕輕搖一搖佢就得喇。總之開封後盡量一個月內用曬佢。
WhatsApp Image 2018-07-15 at 14.20.01
DermeElements 產品一覽表>> https://goo.gl/N8L6zu
資料提供:梨花 Ewha Care
Instagram:ewhacare
Youtube:EWHA CARE
廣告

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s