休息.就係最佳既護膚方式.PUSCHE保雪Clavier Series

giging-review

我係一位空中服務員,由於長期係乾到爆既機倉上面工作,皮膚比平地工作的更容易缺水,變得好乾燥、成日紅都面曬,久而久之連妝都變得唔貼面,往往一長途機去到後期就好易甩妝,完全見唔得人。而朋友就介紹左呢個韓國Clavier 系列係專為令肌膚休息而研發既配方俾我試。

個牌子名叫PUSCHE,英文真係好Q口,原來係德文嚟,店頭中文譯佢做「保雪」,易讀好多。

我用左最基本既3 steps,toner,serum同facial cream大約2星期,感覺都唔錯,皮膚冇敏感,亦冇轉其他skin care咁出粒粒。

012bed86b8a8efb72914ecf0c0cfc260847f1d5f2b先講toner,一打開有淡淡自然香味,質地唔係好liquid好稀個啲。我本身好怕toner係好杰好笠,因為我覺得皮膚會難吸收。但Clavier呢隻toner真係岩岩好,皮膚容易吸收之餘又唔笠。同埋我係倒落棉花到再抹面,明明落好妝洗乾淨塊面先用,但抹一抹塊面後塊棉花竟然有啲黃😫所以我覺得呢隻toner都有一定清潔用途。

01d458e8bc7239b44b5371f5d4012e9f4ac07ce65d01d23d0dc7e79b4aab6fb79ccd652a06d80f0e5120

然後就到serum,質地都較清爽。雖然清爽,但係保濕能力相當唔錯,揸完後吸收得相當快。佢比我嘅感覺係岩岩好,而且我用左按摩每次按到下巴位置都拉一拉皮膚5秒,一個禮拜過後感覺到皮膚係拉緊嘅效果,好神奇。

010b958aff367f6019ab6f9fbd016500ec5cac24cb019b68226eba132ec21eb2c5c366d9abf09f8c1024最後就係facial cream,佢係膏狀既。由於我屬於油性肌膚,其實好怕膏狀既cream,怕笠怕會更容易出油。但係呢隻cream又冇呢個問題啵,我比較鍾意開冷氣瞓覺,皮膚水分好易一晚內被抽乾,呢隻cream查完好舒服,亦都夠保濕。第二朝訓醒亦都冇崩緊同好乾既感覺。

而我都試左佢既mask,佢唔係超級濕笠笠,啲精華多到流出黎個種。敷完 15分鐘之後,皮膚好有光澤, 再用手按摩幫助吸收,皮膚望上去飲飽水咁。(但因為得一塊,我用既時候太舒服冇影到相,真係好對唔住)

總合嚟講,之前試過咁多隻韓國牌子,呢隻係比到我驚喜。兩個禮拜用左之後個妝感覺上易上左好多,而且妝都冇咁易再浮粉。

想俾皮膚休息既朋友唔好錯過呢個牌子啦!

012c7b972336c336028f516c2cfd25dd13bb3a3a60

我叫Gigi,係一名空中服務員。我認為「休息.就係最佳既護膚方式」。

My Facebook: https://www.facebook.com/giging.wanchi?fref=ts

Pusche係响呢度買的:http://www.ewha-care.com/

logo-pusche

廣告

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s