滑到爆!全新魚子醬還幼霜!

01c0a22a5ab2d6a3bcdab95231fc75cb0e5784d336

YIHAN  CARINO 早前推出咗新嘅系列名叫「Re:Times」,成個系列嘅意思係逆轉肌膚年齡界限,令隨著年紀減低嘅新陳代謝活化。本來比住平時,新到嘅貨品我都會試返一頭半個月先講返比大家知個功效得唔得,但係佢其中一款產品「魚子醬還幼霜」實在太出眾,基本試到第二日我已經覺得佢冇得唔推介,所以急不及待咁出文寫呢隻面霜。

0150bbc04d00146f8fb92049b1dbc8249744acb4ef

首先講講包裝,Re:Times系列同原身Yihan Carino有住比較明顥嘅分別,後者係比較用鮮明嘅顏色,代表住該系列嘅產品走廣泛女性路線,由20歲開始都已經可以使用,但呢篇文章就不詳述。而前者的包裝係用深啡加上燙金邊和字,著重住比較成熟的女性尊貴和品味。
01cba8ba59e01cf3b1b1f4886e3e8edfbd1bdcd791

而盒內係附有膠勺,膠勺係用咗比較厚身嘅設計,同平時一塊薄紙似的勺更顯得華麗。

【產品重點】

  • 雙重重點修護霜,蘊含尊貴「腺苷」和「煙酰胺」成分。
  • 利用嶄新「魚子醬」式的嫩滑肌膚膠囊設計,有效讓肌膚瞬間回復細緻嫩滑,長久保濕水潤有彈性。
  • 保濕及緊緻成分被「魚子醬膠囊(Silky Capsule)」覆蓋,塗抹時膠囊才會爆開,尊貴營養平均的帶入每一吋肌膚。
  • 酰胺(Ceramide)及潤澤肌膚的蜂蜜精華,讓肌膚持久保濕。
  • 蘊含豐富魚子醬提取物、刺阿幹樹仁油及澳洲堅果籽油,提供營養、照顧皮膚光滑柔亮而有彈性。
魚子成分(Caviar extract)喺護膚品介別嚟講已經係靚嘢,魚子對於兩項重點:保濕同抗皺係有好大嘅益處,而當呢種成分係列入為「主要成分」嘅時候,效果真係可想以知了。
而重點就當然係裡面啦!打開咗封口後,就見到呈粒狀嘅面霜,形狀真係好似魚子醬咁樣架!
01618f99efe671580e518e3c7a8bfdb36942129ddd
01c0a22a5ab2d6a3bcdab95231fc75cb0e5784d33601c6408ed059c2ee8ad354e7317bab652e841056f101faaf23af3233fad6c454f1bae374736391b6e70d

【使用方法】

於爽膚及精華後,取適量魚子醬還幼霜塗抹於面上,輕輕按壓令魚子醬膠囊粉碎帶出精華,然後輕輕按摩直至被肌膚完全吸收。
入呢件貨返嚟個陣我都有睇過台灣已經錄製後嘅介紹,個位旅遊達人搽完之後不斷尖叫「好嫩喔!好滑喔!!」咁,其實我都怕佢係為咗做效果。但真貨返到嚟試咗上手之後我就覺得我錯了。

係 ● 真 ● 係 ● 好 ● 鬼 ● 滑 !

搽咗上手之後第一推真係冇乜感覺,好似同平時啲抗皺霜差唔多,有少少厚,心諗「廠商係咪作大得咁誇張啊….」,但當我推爆咗啲魚子醬膠囊,裡面嘅保濕因子同魚子精華滲出嚟之後,哇!係真係好滑,仲要係即時成個部位滑曬,台灣條片係冇誇張到,係真係好滑。

 

記住呢樽面霜除咗可以令皮膚滑到阿媽都唔認之外,佢仲可以收緊面部皺紋同高效能保濕,夏天嘅日間,香港天氣炎熱嚟用都唔會覺笠。而且上妝之前搽薄薄一層魚子醬還幼霜仲可以當埋底霜用,因為佢有收毛孔功能,所以化妝時個妝可以更加貼服同唔會咁易一撻撻。(但真係冇辦法,滑嘅效果我用唔到相片或者影片比大家睇到,但你地可以上我舖頭試上手,真心不騙)

01773bbe42c14f105ccb575cedb09ecc12c3012fce014863bd73d79d7fe00d458ab3275d163038323d46
01d0afd4d412844cc2602d3e4ac08190677e29be11

 

Yihan Carino Re:Times 魚子醬還幼霜 50ml

Yihan Carino Re:Times Caviar Revitalizing Cream 50ml
如果覺得好用,請多多幫手SHARE,謝謝大家。
廣告

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s