試用推介!Yadah仙人掌冷凍防曬霜!

IMG_9321

早兩日收到YADAH送貨過嚟嘅最新防曬產品—「仙人掌冷凍防曬霜Sun Slush」,打開個箱真係好開心!因為支防曬個包裝真係好鬼得意,成杯思樂冰(台灣叫冰沙)咁,淨係包裝都已經攞曬滿分。不過當然,學黃子華話齋「新娘靚又點吖條魚蒸成咁!」,香港人乜都要實際嘅我明白,所以而家就話比大家知呢支防曬嘅特點啦!

 

IMG_9329

呢支「Yadah 仙人掌冷凍防曬霜」,SPF有50+,最啱香港嘅炎炎夏日,太陽曬得咁利害嘅天氣喇!提提大家,SPF度數越高,就即係防太陽其中嘅UV-B指數;而佢嘅PA值仲有+++,即係防UV-A嘅指數係非常之高架!

UV-A同B係咩?回帶睇文:紫外線的基本認識

1006

本來一支防曬度咁高嘅防曬霜,店長都怕佢會笠痴痴,但又唔係喎!原來佢最利害嘅係佢擠出嚟時同防曬霜帶出嚟嘅「MOIST AQUA CAPSULE(潤澤保濕膠囊)」,如上圖嘅圖示好清楚咁講到,啲膠囊分開咗兩個部份,膠囊表層係用嚟提供皮膚底層嘅保濕精華,而核心黃色部份就係用嚟喺皮膚表層形成鎖水膜,加上本來仙人掌嘅鎖水力足足有蘆薈嘅5倍功效,所以搽完之後保濕感特別明顯。

IMG_9330

IMG_9331

Yadah 仙人掌冷凍防曬霜
SPF50+ PA+++
50ml

購買店:梨花 EWHA CARE

如果文章覺得好,請多多SHARE支持。

廣告

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s