蜜糖般的幼滑感│Mizon黑糖磨砂膏

013d4c67d9c09fbb191adfa359b42cb18a82197f78

之前同大家講完鼻頭的黑頭粉刺(原文:《新一代火山泥的最佳選擇》),今次就同大家講全面的去角質。今次就同大家介紹同佢同牌子嘅黑糖磨砂膏

014047bb2b9fcdcb5e905617da101a80142d3d614b

韓國品牌Mizon呢隻黑糖磨砂膏一打開蓋就已經聞到甜甜的蜜糖香。而佢嘅質感亦都非常之好,望落去好似硬磞磞咁但其實好易勺出嚟用,而且裡面仲有粒粒成分用嚟係喺按摩時同時帶走埋老死的角質。

018eb1db2befe9cfa050858240e38ad9455dafc82b01870278445c684c24bd9a026517e9f6bfc1aef32a

搽上面好容易推開,推開咗至全臉之後唔駛再郁佢就咁等5分鐘左右,裡面嘅成分能夠有效咁軟化老死嘅角質,同時會提供蜜糖般嘅潤滑成分比皮膚,經過5分鐘之後用小小暖嘅水沖洗(最後就搵毛巾抹面啦)。

第一個感覺就係成個皮膚滑晒,然後就係皮膚明顯咁白咗有光澤咗。

最緊要嘅就係,去角質嘅功用,就係帶走已經老死嘅皮脂,一來可以令皮膚更加透氣,二來係可以令你所用嘅任何護膚品唔比死皮阻擋同比死皮帶走而失去應有嘅效果。

0169d1900d05c2575b45e946bcb9822f1f005491e9

【產品資料】Mizon 黑糖磨砂膏 80g

【網址】http://www.ewha-care.com/products/mizon-honey-black-sugar-scrub-80g

如果覺得呢篇文有用,請幫幫手Share啦。

廣告

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s