要知道自己有多麼沒說服力

image

一個人嘅生存,都有佢存在的意義。

每個人每件事,都總有啲定律存在。
細佬深信每一個人生存在世總有佢自己嘅專長,就是你說一句話,總比我說一百句有用。
你總不會去找一個會計師問他紙皮賣甚麼價錢
你總不會去找清潔阿蓮問她今期營業額怎麼算
而家我們生活的環境,有很多不服氣,因為你總會發現很多不對的人在做不對的事。配合不一樣的東西,反感很多但我們又能做甚麼?

在我眼裡,
靚仔唔一定溝到女,
有錢唔一定有真愛,
無學識,佢都可以上位上得好快,
講嘢都未清楚,佢可以做男主角,
自己係外國讀書,佢推銷你講多啲普通話,
明明個仔係外國生活,佢同你講要愛國,
成家移民海外,佢同你講要為國付出,

明明話自己唔係從政材料,佢做緊689

活到現在,愈來愈多不是常理的東西,你會已經習以為常,但我會在想究竟世界得不正常 還是我同你都已經不正常…..

P.S. 今日嘅新聞又話你知不是定律,美女不一定配俊男…..所有配合只是TBB告訴你的….是時候醒醒!!祝女神新婚快樂,幸福美滿!!

廣告

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s